«Αναρρίχηση» θεωρείται η δραστηριότητα εκείνη κατά την οποία προωθούμαστε σταδιακά στα διάφορα είδη πεδίου (βράχο, χιόνι, πάγο ή μεικτό) με τη χρήση των ποδιών και των χεριών αλλά και την παράλληλη χρήση ειδικά κατασκευασμένου εξοπλισμού. Εκμεταλλευόμαστε το μικροανάγλυφο ,αλλά και το μακροανάγλυφο του πεδίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετακίνηση μας στο χώρο ενώ για την προστασία μας χρησιμοποιούμε σχοινί, ενδιάμεσες ασφάλειες (μόνιμες ή προσωρινές) αλλά και εξειδικευμένα υλικά αποκλειστικά για τη χρήση αυτή.

Η αναρρίχηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πεδία καθαρού Βράχου, Πάγου, Χιονιού ή σε Μικτό τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε με μικρό υψόμετρο και να έχουν μικρά αναπτύγματα αλλά και σε μεγάλες ορθοπλαγιές με μεγάλο υψόμετρο και μεγάλα αναπτύγματα και που γενικά εμπεριέχουν αυξημένες αντικειμενικές δυσκολίες και υψηλό ρίσκο.

Σύγχρονο προπονητικό εργαλείο αποτελεί η αναρρίχηση σε πίστες που βρίσκονται είτε σε κλειστό, είτε σε ανοιχτό χώρο και που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό με τεχνητά πιασίματα και πατήματα βιδωμένα πάνω στον τοίχο. Στους χώρους αυτούς πραγματοποιούνται αγώνες με τη χρήση σχοινιού αλλά και χωρίς αυτό ενώ άξιο αναφοράς αποτελεί πλέον και η ένταξη της Αγωνιστικής αναρρίχησης στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τέλος αναρρίχηση πραγματοποιείται και σε πολύ χαμηλά βράχια ή ογκόλιθους, που λόγω του χαμηλού ύψους, γίνεται χωρίς τη συνήθη χρήση ασφαλιστικών μέσων για προστασία από πτώση.

Η αναρρίχηση θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί περισσότερο τρόπο ζωής και που όπως κάποτε είπε και ο πρωτοπόρος Sir Edmund Hillary
“It’s not the mountain we conquer, but ourselves.”

Ωράριο Αναρριχητικής Πίστας

Ώρες λειτουργίας:  21:00 μ.μ. - 23:00 μ.μ.    

Δευτέρα    Κουτούπης Βασίλειος Τηλ. 6939551283
Τρίτη Κατσανέβας Εμμανουήλ    Τηλ. 6973347483 
Τετάρτη Βουράκης Μιχαήλ    Τηλ. 6983512853
Πέμπτη Saru Maria Lilliana  Τηλ. 6947519517 
Παρασκευή Παπαδημητράκης Γεώργιος Τηλ. 6947775062

 

Πεδία - Διαδρομές Καταμέτρηση Άρθρων:  0
Διοργανώσεις Καταμέτρηση Άρθρων:  1