Αρχική

Καλωσήρθατε στη νέα επίσημη Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας!

Για να ενημερωθείτε για τα νέα μας πατήστε στην σελίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Τι χρειάζεται για τη συμμετοχή σας...​

Στόχος μας είναι οι ασφαλείς και οργανωμένες εξορμήσεις στη φύση. Για να γίνει αυτό πιο εύκολα διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

– Ενημερωνόμαστε τηλεφωνικά τις προτεινόμενες ώρες από τον αρχηγό για τη διαδρομή. (δυσκολία, απαραίτητος εξοπλισμός, καιρικές συνθήκες κλπ.)

– Ο βαθμός δυσκολίας στην ανακοίνωση μας είναι ενδεικτικός, αναφέρεται μόνο στην υψομετρική διαφορά και τις ώρες πορείας και όχι σε υποκειμενικούς παράγοντες όπως η κατάσταση του μονοπατιού, τρέχουσες καιρικές συνθήκες κλπ. Η περιγραφή από τον επικεφαλής της διαδρομής είναι πιο ολοκληρωμένη.

– Ενημερώνουμε τον αρχηγό για τυχόν προβλήματα υγείας, αλλεργία ή τραυματισμό.

 – Αν ξεκινάμε τώρα επιλέγουμε διαδρομή με βαθμό δυσκολίας 1 ή και 2 αν έχουμε καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλο εξοπλισμό. Δε βιαζόμαστε να περάσουμε σε πιο δύσκολες διαδρομές. 

– Συμβουλευόμαστε τη  λίστα με τον απαραίτητο καλοκαιρινό και χειμερινό  εξοπλισμό για τις διαδρομές μας.

– Στις χειμερινές διαδρομές χρειάζεται γνώση χρήσης κραμπόν – πιολέ και κατάλληλος ρουχισμός. 

– Δηλώνουμε τη συμμετοχή μας μόνο όταν είμαστε σίγουροι για αυτήν. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε διαδρομή που έχουμε δηλώσει, φροντίζουμε να ενημερώσουμε άμεσα. 

– Δηλώνουμε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το βράδυ και την κατοχυρώνουμε με πληρωμή του αντίτιμου του λεωφορείου. Οι πληρωμές γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή  20:30 – 22:00 στο γραφείο του Συλλόγου ή με κατάθεση στο λογαριασμό : GR 170 110 460 000 004 609 264 6044 (αν υπάρχουν έξοδα βαραίνουν τον καταθέτη)

– Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την Παρασκευή, το χρηματικό ποσό για τη μίσθωση λεωφορείου δεν επιστρέφεται.

– Όλοι οι Ορειβατικοί Σύλλογοι βάσει της A.N 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α/17-6-99) υποχρεούνται να διοργανώνουν αναβάσεις/εξορμήσεις και εκπαιδεύσεις μόνο για τα μέλη τους. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου να εγγράφονται μέλη.

– Κατά τη διάρκεια των διαδρομών ακολουθούμε πίσω από τον αρχηγό σεβόμενοι τις οδηγίες του. Λειτουργούμε με υπευθυνότητα. Φροντίζουμε να μην αποκοβόμαστε από την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο. Βοηθάμε αν κρίνουμε ότι κάποιος από την ομάδα το χρειάζεται. Είμαστε ομάδα και λειτουργούμε ως ομάδα. 

 –  Σεβόμαστε τη φύση και την προστατεύουμε.

– Θυμόμαστε ότι οι δράσεις του συλλόγου στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των μελών του και των αρχηγών κάθε διαδρομής και το αναγνωρίζουμε έμπρακτα. 

 

Σας ευχαριστούμε πολύ

ΔΣ ΕΟΣ Ρεθύμνου