Χορηγοί:

Το πεδίο δράσης των ορειβατικών συλλόγων είναι η φύση, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων γνωρίζουμε την χλωρίδα της Κρήτης και μας δίνεται η ευκαιρία να αντικρύσουμε μοναδικά φυτά, βότανα ή αγριολούλουδα, όπως οι κρητικές ορχιδέες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ορχιδέες είναι φυτά μόνο των τροπικών χωρών, λίγοι γνωρίζουν ότι αυτά τα λουλούδια φυτρώνουν και στον τόπο μας. 

Η Κρήτη ανήκει στις περιοχές με τις περισσότερες ορχιδέες στην Ευρώπη, τόσο στον αριθμό των ειδών, όσο και  στο πλήθος των φυτών.  Στο νησί μας δεν φυτρώνουν μόνο κοινά ειδή, αλλά και αρκετά ενδημικά και σπάνια ειδή ορχιδέας, που μας εντυπωσιάζουν, γιατί είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει στην φύση. Η ανεξάντλητη ποικιλία των χρωμάτων τους, τα διαφορετικά σχήματα τους, οι ευρηματικοί τρόποι αναπαραγωγής τους, μας μαγεύουν.

Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων, σε συνδιοργάνωση με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργανώνει εκδήλωση για να παρουσιάσει το θέμα «Οι Ορχιδέες της Κρήτης», την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, το βράδυ στις 19:30 μ.μ., στην πάνω αίθουσα, που είναι ο συνεδριακός χώρος του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι. Στην εκδήλωση θα περπατήσουμε στα μονοπάτια . . . της άγριας χλωρίδας του νησιού μας, για να γνωρίσουμε τις Ορχιδέες της Κρήτης, να μάθουμε τα χαρακτηριστικά τους και να πάρουμε πληροφορίες για την συναρπαστική αυτή οικογένεια φυτών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.