Samaria Run 2018 Sponsors

Σύντομη περιγραφή

Με αφετηρία την τοποθεσία Μαχί του οροπέδιο Ομαλού οι δρομείς ακολουθούν σηματοδοτημένο μονοπάτι διασχίζοντας τμήμα του γνωστού και εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς Φαραγγιού της Σαμαριάς. Έχοντας διανύσει έναν μεγάλο κύκλο, οι αθλητές περνούν δίπλα από το Καταφύγιο Καλλέργη, όπου μέχρι εκεί θα έχουν καλύψει συνολικά 14.100 μέτρα απόστασης και 1.900 μ. υψομετρικής διαφοράς (1.200 μ. Ανηφόρα – 700 μ. Κατηφόρα) και συνεχίζουν στην αρχή σε κατηφορικό χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι, για να τερματίσουν στο Ξυλόσκαλο Ομαλού, αφού έχουν διανύσει 17,6 χιλιόμετρα.

Υποχρεώσεις

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει ανάλογες ποινές. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής

Στον 9ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΣΑΜΑΡΙΑ», που θα γίνει την Κυριακή 06 Μαΐου 2018, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν και είναι ενήλικες, και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει 250 αθλητές (άνδρες και γυναίκες). Μόλις συμπληρωθεί ο πιο πάνω αριθμός δεν θα γίνονται δεκτές άλλες συμμετοχές. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018. Κατά τη δήλωση συμμετοχής χρειάζονται: Επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, μέγεθος T-shirt. Την ημέρα διεξαγωγής και τις τρεις προηγούμενες ημέρες του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές δηλώσεις συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για όλους τους αθλητές / αθλήτριες στον 9ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «ΣΑΜΑΡΙΑ» είναι 15 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται: το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, όλη η υποστήριξη που θα υπάρχει στους σταθμούς της διαδρομής, αναμνηστικό δίπλωμα-μετάλλιο, μπλουζάκι, οι μετακινήσεις των αθλητών, από και προς τα σημεία τερματισμού και εκκίνησης. Το ποσό της συμμετοχής θα καταβάλλεται το συντομότερο δυνατό για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του αθλητή/τριας, σε τραπεζικό λογαριασμό ή θα αποδίδεται στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων.Το ποσό της συμμετοχής θα καταβάλλεται το συντομότερο δυνατό για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του αθλητή/τριας, σε τραπεζικό λογαριασμό ή θα αποδίδεται στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων, σύμφωνα με τις οδηγίες στο έντυπο με την διαδικασία εγγραφής. Επιστροφές χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής είναι δυνατές, εφόσον γίνει γραπτή ενημέρωση έως και την Τετάρτη 02/05/2018.

Εκκίνηση του αγώνα

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 06 Μαΐου 2018 και ώρα 08:30 από το οροπέδιο Ομαλού, στην τοποθεσία Μαχί. Ως χρονικό όριο εγκυρότητας για την διαδρομή των 17.600 μέτρων ορίζονται οι 5 ώρες για το σύνολο της διαδρομής.

Υποστήριξη των αθλητών κατά τον αγώνα

Οι αθλητές δεν είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν 7 σταθμοί υποστήριξης, ανά 3 χιλιόμετρα περίπου. Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν κριτές. Κατά την εξέλιξη της διαδρομής υπάρχουν και σημεία με πόσιμο τρεχούμενο νερό.

Αριθμός αθλητή

Η παραλαβή του αριθμού του κάθε συμμετέχοντα θα γίνει αυστηρά από τη γραμματεία των αγώνων, στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Χανίων, την προηγούμενη του αγώνα, Σάββατο 5 Μαΐου 2018, από τις 12:00 έως 17:00, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και την απόδειξη τραπέζης για την καταβολή του κόστους της συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας δεν μπορεί να παραβρεθεί στην γραμματεία το Σάββατο 05/05, θα εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να τον παραλάβει για λογαριασμό του. Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της στολής του (φανέλα). Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί κάποια από τις άκρες του, απoκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοι-χείο αναγράφεται πάνω στο ύφασμα.

Βοήθεια

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μεσου. Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.

Ασφάλεια

Η Επιτροπή αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές, που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές, ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακού-σουν. Άρνηση συμμόρφωσης, σημαίνει αποκλεισμό.

Απορρίμματα

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα απορρίμματα μέσα στο σάκο ή δίπλα από αυτόν. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

Ασφάλιση των αθλητών

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση τους επιβαρύνει τους ίδιους.

Αποποίηση ευθύνης

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ια-τρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει κάποιον αθλητή και να μην του επιτρέψει να ολοκληρώσει τον αγώνα, εφόσον στη διάρκεια του αγώνα υπάρξει σχετική γνωμάτευση εξουσιοδοτημένου γιατρού. Επίσης η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε περιοχές της διαδρομής, όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Τροποποίηση της διαδρομής

Αν παραστεί ανάγκη (επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.

Κατηγορίες - Αναμνηστικά - Έπαθλα

Οι κατηγορίες στις οποίες θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα και δώρα από τους χορηγούς, είναι οι εξής:

Οι κατηγορίες αυτές θα ισχύσουν, εφόσον υπάρχουν το λιγότερο 8 αθλητές, σε κάθε μία από αυτές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και δώρα (ισοθερμικό μπλουζάκι και έντυπο υλικό). Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο σημείο τερματισμού, στο Ξυλόσκαλο Ομαλού την ημέρα του αγώνα, Κυριακή  06 Μαΐου 2018, και ώρα 13:00 μ.μ..