Χορηγοί:

thumbnail IMG 0966  Η συμμετοχή του ΕΟΣ Χανίων στο διήμερο αγώνων και campΟρειβατικού Σκι στον Παρνασσό 18-19/3/23 έδωσε ζωή στη διοργάνωση της ΕΟΟΑ, με την παρουσία και τις επιδόσεις των νέων μας αθλητών/τριών. Πήραν μέρος αθλητές και παιδιά από όλη την Ελλάδα και από τον Ορειβατικό Χανίων έξι νέοι αθλητές με συνοδεία δύο προπονητών: Πιπερίδη Ήρα, Μαλεκάκη Ερασμία, Πιπερίδης Γιώργος, Μπροκαλάκης Στέλιος, Λαμπρινάκης Διαμαντής, Μπροκαλάκης Νίκος και οι Παρασχάκη Συρματένια, Ανδρουλάκης Μανώλης  

thumbnail IMG 1010

thumbnail IMG 1018 thumbnail IMG 1030                              

  

 

 

 

 

 

 

 

     

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, με απόφαση του, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 25 Μαΐου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του υπό διαμόρφωση νέου κτιρίου του Συλλόγου, στην οδό Γιαμπουδάκη 17, με τα παρακάτω θέματα:

  1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης,
  2. Διοικητικός απολογισμός 2021 (Πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου),
  3. Οικονομικός απολογισμός από 01/01/2021 μέχρι 31/12/2021 και  
    • προϋπολογισμός 2022,
  4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Διοικητικού

afisaaiolikaparkaΟ Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 2003 καθιέρωσε την 11η Δεκεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα Βουνού , για να αναδείξει το ζωτικό ρόλο ,  που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη , που έχει για την διατήρηση του.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βούνού βρίσκει την ορειβατική κοινότητα και γενικά τους ανθρώπους που αγαπούν τη φύση , μουδιασμένους και ιδιαίτερα προβληματισμένους για το τι μέλλει γενέσθαι , τόσο μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού , όσο και με τις επενδύσεις της αιολικής βιομηχανίας που έχουν δρομολογηθεί στα βουνά μας.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 οι μικροί μας φίλοι περπάτησαν σε αργούς ρυθμούς στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, στο εύκολο και βατό καταπράσινο μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι των Μύλων και έμαθαν για την ιστορία και την φύση του τόπου αυτού. Επίσης επισκέφθηκαν αρκετούς από τους εγκαταλελειμμένους νερόμυλους, που βρίσκονται στην διαδρομή αυτή και έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο, τότε που όλα σχεδόν τα σιτηρά της περιοχής και των τριγύρω χωριών αλέθονταν στους Μύλους.myloi2

   Οι Μύλοι Ρεθύμνου ήταν παλαιότερα οικισμός κτισμένος μέσα στο Μυλωνιανό φαράγγι σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Ρέθυμνο, κοντά στο χωριό Χρωμοναστήρι, από όπου ξεκίνησε η πεζοπορία των παιδιών.

Από την εξόρμηση στις 28/11/2021
Απολαύσαμε Άνοιξη..... Φθινόπωρο....καλοκαίρι  3 εποχές...σε μια μέρα....Φαράγγι Καλλικράτη!!!!!  200 συμμετέχοντες, γυρίσαμε όλοι καλά..... Συγχαρητήρια στη πολυπληθή ομάδα του Πολυτεχνείου, στους καινούργιους Χανιωτες πεζοπορους  αλλά και πολλές ευχαριστίες, στους πάρα πολλούς βοηθούς !!!!!

kalikratis1

Είναι κάποιοι τόποι που όσες φορές και αν τους περπατήσεις δεν τους χορταίνεις. Ένας τέτοιος είναι και ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, στην Πίνδο.
Τι κι αν είναι Οκτώβριος, τι κι αν φθινοπώριασε, η διάθεση της ομάδας του Ορειβατικού Χανίων είναι καλοκαιρινή. Καλοκαιρινός ήταν και ο καιρός που μας συντρόφεψε το τετραήμερο στις αρχές του μήνα για να ξαναζήσουμε την αυθεντικότητα του Ζαγορίου, την αγριάδα των πύργων της Αστράκας, τη Μαγεία της Δρακόλιμνης και την κουραστική ανηφοριά της Τύμφης (6η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).
Η βάση μας αυτή τη φορά το μικρό Πάπιγκο στα 950 μέτρα υψόμετρο. Ένα από τα 44 Ζαγοροχώρια φωλιασμένο στη ρίζα των θεόρατων πύργινων βράχων που σφραγίζουν τον ουρανό.

defner2021

   Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι θα διοργανώσει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021. Η Σχολή θα διοργανωθεί σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Εκπαίδευσης, που έχει θεσπίσει η Ε.Ο.Ο.Α. κατά την Γ.Σ. της στις 27/03/2021 και σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής σχολών Ορειβασίας – Αναρρίχησης & Ορειβατικών Αναβάσεων της Ομοσπονδίας που ισχύει από 25/05/2021 για την αποφυγή διασποράς του ιού και έχει χαρακτηρίσει την αναρρίχηση ως άθλημα χαμηλής επικινδυνότητας ως προς τη μετάδοση της λοίμωξης Covid -19, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

   Ο βασικός στόχος της Σχολής είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις βασικές αναρριχητικές τεχνικές και τεχνικές ασφάλισης, ώστε να μπορούν να αναρριχηθούν αυτόνομα, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, σε οργανωμένα Αναρριχητικά Πεδία Βράχου μίας σχοινιάς.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων καλεί τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν το αργότερο έως τις 9 Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Τζανακάκη, αρ. 90) για να εξοφλήσουν τυχόν οφειλόμενες εισφορές, ώστε να καταστούν ταμειακώς εντάξει και να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στην Γ.Σ. του Συλλόγου της 21/06/2021, κατά την οποία θα διενεργηθούν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χα-νίων, με απόφαση του, καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 21 Ιουνίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του υπό διαμόρφωση νέου κτιρίου του Συλλόγου, στην οδό Γιαμπουδάκη 17, με τα παρακάτω θέματα:

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης,
2. Διοικητικός απολογισμός 2020 (Πεπραγμένα του Διοικητικού
Συμβουλίου),
3. Οικονομικός απολογισμός από 01/01/2020 μέχρι 31/12/2020 και
προϋπολογισμός 2021,
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Διοικητικού
Συμβουλίου από κάθε ευθύνη,
5. Τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου μας, όπως προβλέπεται από τον νέο αθλητικό νόμο,
6. Ενημέρωση για διάφορα τρέχοντα θέματα,
7. Αρχαιρεσίες (εκλογές) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου