Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώσε με επιτυχία εκδήλωση – συνάντηση για τον απολογισμό της Χιονοδρομικής περιόδου 2009 – 2010, την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, στις 20:00 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των νεαρών αθλητών, παιδιών και εφήβων, του Συλλόγου, οι συμμετοχές τους στους φετινούς αγώνες, καθώς και οι λοιπές χιονοδρομικές δραστηριότητες των μελών του, που έγιναν τη χρονιά που μας πέρασε. Οι εμπειρίες των μικρών χιονοδρόμων από τα χιονοδρομικά κέντρα του Βελουχίου και του Παρνασσού και από τις εκπαι-δευτικές εκδρομές τους παρουσιάστηκαν στο κοινό με σύντομες προβολές ψηφιακών φωτογραφιών. Επίσης στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των μελλοντικών δραστηριοτήτων, τις οποίες προγραμματίζει ο Σύλλογος, για τις παιδικές και εφηβικές του ομάδες, για την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε με επιτυχία, εκδρομή για εκμάθηση και προπόνηση στο σκι, για παιδιά και εφήβους (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 8 μέχρι 16 χρονών, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στο νομό Φωκίδας, από Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου έως και Τρίτη 3 Μαρτίου 2009.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν για 3 ολόκληρες μέρες στο ευχάριστο αυτό άθλημα, στις σύγχρονες ευρωπαϊκού επιπέδου, εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού αυτού.

Η αναχώρηση ήταν το βράδυ της Παρασκευής 27/02/09 από το λιμάνι της Σούδας και η επιστροφή ήταν πάλι με το πλοίο την Τρίτη 03/03/09 το πρωί. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο αθλητής του Συλλόγου μας, κ. Εμμανουήλ Ρουμελιωτάκης και συνοδοί μέλη του Δ.Σ..

Στις 15 και 16 Μαρτίου 2014 ο Ε.Ο.Σ. Ηρακλεί-ου διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Κρήτη, έναν open αγώνα ορειβατικού σκι με την ονομασία 'Pierra Creta 2014' στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού στα Λιβάδια και φιλοδοξεί να κερδίσει τους συμμετέχοντες, όχι μόνο με το λευκό του τοπίο, αλλά και με το κέφι και την φιλοξενία των ανθρώπων που κατοικούν στην ρίζα του. Ο αγώνας γίνεται υπό την αι-γίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχη-σης και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι αγώνων και εκδηλώσεων ορειβατικού σκι της Ομοσπονδίας μας. Ο στόχος του εγχειρήματος αυτού, είναι η καθιέρωση του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η προσέλκυση Ελλήνων και ξένων ορειβατών – χιονοδρόμων στα βουνά του νησιού μας.

Ο Σύλλογος μας υποστηρίζει την διοργάνωση αυτή, και θα συμμετέχει ενεργά με μέλη του, για υποστήριξη σε διάφορα σημεία, που έχουν ζητήσει οι διοργανωτές, αλλά και με αρκετούς αθλητές του στον αγώνα. Το ενημερωτικό δελτίο, οι δηλώσεις συμμετοχής και άλλα χρήσιμα για την διοργάνωση του αγώνα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.pierracreta.gr/

Διάκριση σε αγώνες χιονοδρομίας

Ο νεαρός αθλητής του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων Νικόλαος Κουκλάκης συμμετείχε στον 1ο Περιφερειακό Αγώνα Αλπικού Σκι Νοτίου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου 2008 στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Οι αγώνες διοργανώθηκαν σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας από τον Ε.Χ.Ο.Σ. Λειβαδιάς. Ο Κουκλάκης την πρώτη ημέρα των αγώνων, στο άθλημα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, κατετάγη 25ος ανάμεσα σε 65 αθλητές ηλικίας 13 έως 14 ετών, ενώ τη δεύτερη ημέρα στον αγώνα της απλής τεχνικής κατάβασης κατετάγη 23ος. Ο νεαρός Χανιώτης αθλητής του σκι συμμετείχε για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας. Στους αγώνες αυτούς τον συνόδεψε ο αθλητής-εκπαιδευτής του Συλλόγου μας Εμμανουήλ Ρουμελιωτάκης. Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων στα πλαίσια της προσπάθειας του για την ανάπτυξη του αθλήματος της χιονοδρομίας, θα διοργανώσει εκδρομή για εκμάθηση σκι σε αρχάρια παιδιά το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου στο καταφύγιο Καλλέργη, εφόσον θα υπάρχει επαρκής χιονόπτωση στην περιοχή.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε στα Λευκά Όρη της Κρήτης με μαγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον καλό καιρό, Συνάντηση Ορειβατικού Σκι από τις 04 έως και τις 07 Μαρτίου 2011. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια μεγάλη διάσχιση του βουνού, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Σβουριχτής. Η διάσχιση ακολούθησε τη γραμμή του μονοπατιού Ε4 που διασχίζει το βουνό. Φέτος τα χιόνια στο βουνό ήταν αρκετά, γεγονός που βοήθησε στην επιτυχία της Συνάντησης, κάτι που θα συμβάλει στην προσπάθεια να γίνετε η διοργάνωση αυτή κάθε χρόνο. Η Συνάντηση αυτή είχε σκοπό την διάδοση του αθλήματος του ορειβατικού σκι και την προσέλκυση νέων και παλαιών αθλητών, αλλά και την προβολή της οροσειράς των Λευκών Ορέων του νομού μας, η οποία προσφέρεται για την προώθηση και ανάπτυξη αυτής της ορεινής δραστηριότητας.