Στις 15 και 16 Μαρτίου 2014 ο Ε.Ο.Σ. Ηρακλεί-ου διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Κρήτη, έναν open αγώνα ορειβατικού σκι με την ονομασία 'Pierra Creta 2014' στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού στα Λιβάδια και φιλοδοξεί να κερδίσει τους συμμετέχοντες, όχι μόνο με το λευκό του τοπίο, αλλά και με το κέφι και την φιλοξενία των ανθρώπων που κατοικούν στην ρίζα του. Ο αγώνας γίνεται υπό την αι-γίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχη-σης και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι αγώνων και εκδηλώσεων ορειβατικού σκι της Ομοσπονδίας μας. Ο στόχος του εγχειρήματος αυτού, είναι η καθιέρωση του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η προσέλκυση Ελλήνων και ξένων ορειβατών – χιονοδρόμων στα βουνά του νησιού μας.

Ο Σύλλογος μας υποστηρίζει την διοργάνωση αυτή, και θα συμμετέχει ενεργά με μέλη του, για υποστήριξη σε διάφορα σημεία, που έχουν ζητήσει οι διοργανωτές, αλλά και με αρκετούς αθλητές του στον αγώνα. Το ενημερωτικό δελτίο, οι δηλώσεις συμμετοχής και άλλα χρήσιμα για την διοργάνωση του αγώνα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.pierracreta.gr/

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε στα Λευκά Όρη της Κρήτης με μαγάλη επιτυχία και σύμμαχο τον καλό καιρό, Συνάντηση Ορειβατικού Σκι από τις 04 έως και τις 07 Μαρτίου 2011. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια μεγάλη διάσχιση του βουνού, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο της Σβουριχτής. Η διάσχιση ακολούθησε τη γραμμή του μονοπατιού Ε4 που διασχίζει το βουνό. Φέτος τα χιόνια στο βουνό ήταν αρκετά, γεγονός που βοήθησε στην επιτυχία της Συνάντησης, κάτι που θα συμβάλει στην προσπάθεια να γίνετε η διοργάνωση αυτή κάθε χρόνο. Η Συνάντηση αυτή είχε σκοπό την διάδοση του αθλήματος του ορειβατικού σκι και την προσέλκυση νέων και παλαιών αθλητών, αλλά και την προβολή της οροσειράς των Λευκών Ορέων του νομού μας, η οποία προσφέρεται για την προώθηση και ανάπτυξη αυτής της ορεινής δραστηριότητας.

Ο Σύλλογος μας ανακοινώνει ότι ματαιώνει την εκδήλωση την οποία είχε προγραμματίσει να αναλάβει στις 12-14/03/2010 στα Λευκά Όρη στα Χανιά της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας - Αναρρίχησης.

Η συνεχιζόμενη καλοκαιρία και οι συνεχείς ισχυροί νότιοι άνεμοι των τελευταίων ημερών στα Λευκά Όρη έχουν περιορίσει την χιονοκάλυψη τους, και δε μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση όπως είχαμε προετοιμάσει. Σε αυτό έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Επιτροπής της Συνάντησης, της οποίας ο υπεύθυνος κ. Γεώργιος Κλαουδάτος επισκέφθηκε επί τόπου το βουνό την Τρίτη 09/03/2010 το πρωί.