Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον 4ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run) την Κυριακή 12 Μαΐου 2013. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σα-μαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα, φιλοξενεί την διοργάνωση αυτή. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγώνας είναι περίπου 17,6 χιλιόμετρα, και είναι τοποθεσία Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν σε αυτήν την διαδρομή σε δρό-μο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

Το ενημερωτικό δελτίο και άλλα χρήσιμα για την διοργά-νωση είναι διαθέσιμα στην ενότητα της ιστοσελίδας του Συλλόγου με τίτλο: 'Ορεινός Αγώνας "Σαμαριά"'.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Οι μεγάλοι χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η επιχείρηση 'KARISTIANIS - Outdoor Apparel & Footwear Co.' με τις εταιρείες THE NORTH FACE, TEVA, SALOMON, NEW BALANCE και COLUMBIA τις οποίες αντιπροσωπεύει.