Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανανώσε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 το βράδυ, στην αίθουσα του Ι.Ο.Χ. στο Νεώριο του Μόρο στο παλιό λιμάνι, εκδήλωση με ομιλία και προβολές εικόνων, από την ορειβατική αποστολή, που πραγματοποίησε με σκοπό την ανάβαση στην κορυφή Jbel TOUBKAL, υψ. 4.167 μέτρα, στην οροσειρά του Άτλαντα, στο Μαρόκο, από 4 έως και 11 Ιουνίου 2013.

Η οροσειρά του Άτλαντα απλώνεται σε μήκος 1000 km από τον Βορά προς Νότο στην βορειοδυτική Αφρική και χωρίζει τα παράλια του Ατλαντικού Ωκεανού από την έρημο Σαχάρα. Αυτό το ξηρό βουνό χαρακτηρίζεται από εκπληκτική ποικιλία τοπιών, που περιλαμβάνουν οροπέ-δια, βαθιές χαράδρες, ιλιγγιώδη φαράγγια, δαντελωτές πλαγιές και διαβρωμένες κορυφές. Η ανάβαση στον Άτλα-ντα δεν παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες και ενδείκνυται για ορειβάτες και πεζοπόρους όλων των επιπέδων, με δυνατότητα εναλλακτικού προγράμματος, για όσους δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την ορειβατική ομάδα.

Οι φίλοι και τα μέλη του Ορειβατικού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλα τα παραλειπόμενα, καθώς και εικόνες από την διαμονή στο Μαρόκο και την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή αυτή, παράλληλα με άλλες πεζοπορικές δραστηριότητες στο Toubkal National Park.