Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στην προσπάθειά του να ανεβάσει όλο και περισσότερα παιδιά στο βουνό, διορ-γανώνει υπαίθριο Παιδικό Ορειβατικό και Περιβαλλοντικό Κέντρο, στην περιοχή του καταφυγίου Ταύρης Σφακίων, για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 10 μέχρι 15 χρονών, από 2 Ιουλίου έως και 10 Ιουλίου 2014. Στην φετινή διοργάνωση αν κάποιο παιδί επιθυμεί μπορεί να μείνει τις μισές ημέρες, για το χρονικό διάστημα από 6 έως και 10 Ιουλίου 2014.

Η διαβίωση στο βουνό μαθαίνει στα παιδιά να γνωρίσουν την πανέμορφη φύση, να σέβονται το περιβάλλον, να ξεπερνούν τους φόβους τους, να επικοινωνούν θετικά, να συνεργάζονται αρμονικά με άλλα παιδιά, να ανακαλύ-πτουν τις αντοχές τους, να περπατούν και να προσα-νατολίζονται με ασφάλεια στο άγριο τοπίο. Επίσης θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα με ασφάλεια στην αναρ-ρίχηση στην τεχνητή πίστα αναρρίχησης του καταφυγίου.

Με έδρα το καταφύγιο της Ταύρης, πάνω από το οροπέδιο Ασκύφου, στην επαρχία Σφακίων, τα παιδιά θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, μακριά από τις ανέσεις της πόλης. Δεν θα είναι τόσο καθαρά και φρεσκοπλυμένα όσο στην πόλη, αλλά θα μυρίσουν το άρωμα του αγριολούλουδου, του θυμαριού και του κυπαρισσιού … το άρωμα της ίδιας της ζωής!

Ο αριθμός παιδιών που μπορεί να εξυπηρετήσει το καταφύγιο είναι συγκεκριμένος, για αυτό τηρείται σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Σταύρος Μπαδογιάννης είναι ο υπεύθυνος αυτών των δραστηριοτήτων, στις οποίες έχει βοηθούς μέλη του Δ.Σ. με πολύχρονη εμπειρία. Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90 Χανιά, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647.