Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη εξόρμηση, για να συμμετάσχει με πολυμελή ομάδα, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους, στην 74η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, την οποία διοργανώνουν από κοινού οι Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου, σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., στο οροπέδιο της Νίδας, υψ. 1.400 μέτρα, στην οροσειρά του Ψηλορείτη, στο νομό Ηρακλείου, στις 19 και 20 Ιουλίου 2014.

Η εκδήλωση θα δώσει μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια του πολυτραγουδισμένου Ψηλορείτη, οι οποίοι θα συμμετά-σχουν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα. Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 19/07/2014 νωρίς το μεσημέρι και η επιστροφή την Κυριακή 20/07 /2014 αργά το απόγευμα.

Η κεντρική εκδήλωση της συνάντησης θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο οροπέδιο της Νίδας, όπου εκεί νωρίτερα θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο Ιδαίον Άντρο, το σπήλαιο όπου ανατράφηκε ο Δίας από τους Κουρήτες και τη νύμφη Αμάλθεια ή στο μνημείο του Αντάρτη, φτιαγμένο από πέτρες και αφιερωμένο στους αγώνες για την ελευθερία. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, θα πραγματοποιήσουν αναβάσεις, στην ψηλότερη κορυφή Τίμιος Σταυρός, υψ. 2.454 μέτρα ή στο Καμαραϊκό Σπήλαιο, υψ. 1.700 μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανα-κάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο με την προκαταβολή του μισού αντίτιμου συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 17/07. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταύρος Μπαδογιάννης.

Επίσης μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, καθώς και άλλες πληροφορίες για την 74η Π.Ο.Σ., στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου: http://www.eos-her.gr/.