Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε διήμερη εξόρμηση και συμμετείχε με πολυμελή ομάδα, στην 74η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, την οποία διοργάνω-σαν με μεγάλη επιτυχία, από κοινού οι Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου, σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., στην οροσειρά του Ψηλορείτη, στο οροπέδιο της Νίδας, υψ. 1.400 μέτρα, πάνω από τα Ανώγεια, στο νομό Ρεθύμνου, στις 19 και 20 Ιουλίου 2014.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια του πολυτραγουδισμένου Ψηλορείτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης, από όλη την Ελλάδα.

Η κεντρική εκδήλωση της συνάντησης έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην είσοδο του Ιδαίον Άντρου, πάνω από το οροπέδιο της Νίδας, το σπήλαιο όπου ανατράφηκε ο Δίας από τους Κουρήτες και τη νύμφη Αμάλθεια και συνεχίστηκε με κεράσματα και γλέντι, λίγο πιο κάτω, στο περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας της Ανάληψης. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, πραγματοποίησαν ανά ομάδες αναβάσεις, στην ψηλότερη κορυφή Τίμιος Σταυρός, υψ. 2.454 μέτρα και στο Καμαραϊκό Σπήλαιο, υψ. 1.700 μέτρα.