Χορηγοί:

Οι εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων συνεχίστηκαν όλο το καλοκαίρι με αμείωτο ρυθμό στα βουνά των Χανίων και όχι μόνο. Και οι αναρριχητικές διαδρομές είχαν πολλούς συμμετέχοντες, αλλά και οι σπηλαιολόγοι του Συλλόγου κατέβηκαν με επιτυχία σε αρκετά σπήλαια.

Στον απολογισμό και την αξιολόγηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης, πήραμε την έκτη θέση ανάμεσα σε 86 ομοειδή σωματεία. Είναι η ψηλότερη θέση στην ιστορία του Συλλόγου μας και η ανακοίνωση που βγήκε πριν λίγες μέρες από την Ομοσπονδία, αναφέρεται στη δράση του 2013.

Στην 74η Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατών στον Ψηλορείτη συμμετείχαμε οργανωμένα με πολυμελή ομάδα, αλλά και στην 10η Πανελλήνια Συνάντηση Κατάβασης Φαραγγιών στα Τζουμέρκα.  

Το πρόγραμμα αναβάσεων κάθε εβδομάδα τηρείται πιστά και πολλές Κυριακές έχουμε δύο και τρεις διαφορετικές πεζοπορίες…. Ξεχώρισαν τον τελευταίο καιρό οι εξορμήσεις:

α) από τον Άγιο Ιωάννη Σφακίων στην Αγία Ρουμέλη με αρχηγό τον Χρήστο Ντινόπουλο και 70 συμμετέχοντες.

β) από το Προδρόμι Σελίνου στη Σούγια με αρχηγό τον Ευτύχη Μαρκαντωνάκη με 60 ορειβάτες να συμμετέχουν.

γ) από το λεκανοπέδιο Κράπης στη Λίμνη του Κουρνά με αρχηγό το Γιώργο Αγγελάκη με 45 συμμετέχοντες.

δ) στο Κουρταλιώτικο φαράγγι (ποταμοδιάσχιση) με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Πρινολάκη με 50 συμμετοχές.

ε) στο φαράγγι Καλλικράτη όπου περπάτησαν 48 μέλη με αρχηγό τον πρόεδρο του Συλλόγου.

στ) στη Γαύδο με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Κυριακάκη με 45 ενθουσιασμένους συμμετέχοντες, οι οποίοι για πέντε μέρες περιη-γήθηκαν στο ακριτικό νησί.

Επίσης:

• Στις διαδρομές από Γωνί-Ασφέντου και από Ανώπολη-Λουτρό έγινε σωστή ομοιόμορφη συντήρηση της σήμανσης στα υπάρχοντα μονοπάτια, για να μην «χάνεται» κανείς περιπατητής.

• Στα Καταφύγια Ταύρης και Καλλέργη βρίσκονται, σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης εξωτερικά, με βαψίματα και ειδικές μονώσεις εν όψει του χειμώνα.

• Με ιδιαίτερη συγκίνηση, βετεράνοι ορειβάτες και απόγονοι αυτών παραχώρησαν φωτογραφίες, αλλά και παλιά ορειβατικά αντικείμενα. Όλα θα αξιοποιηθούν, αφού θα συνεχίσομε την ψηφιοποίηση του αρχείου του Συλλόγου μας. Ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί σπάνια κείμενα των πρώτων εκδρομών, καθώς και πλήθος επιστολών από το 1930 έως το 1970, αλλά και όλα τα σταχωμένα βιβλία με τα πεπραγμένα των τότε διοικητικών συμβουλίων.

• Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, μέλος του Συλλόγου, συνεχίζει τη σοβαρή βοήθεια του με το μάζεμα των συνδρομών και την εκκαθάριση του μητρώου μελών. Μέσα στο χειμώνα θα ειδοποιηθούν όσα μέλη μας έχουν εκκρεμότητα με τη συνδρομή τους. Με την ευκαιρία να εκφράσουμε τις μεγάλες ευχαριστίες όλου του Δ.Σ. στα μέλη, που τόσα χρόνια με την συνδρομή τους είναι οι αιμοδότες στη συνεχή και ανοδική πορεία του Ορειβατικού Χανίων.