Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, με την υποστήριξη της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πολλών μελών και φίλων του Συλλό-γου, παρά το τσουχτερό κρύο, εκδήλωση με θέμα ‘Ταξιδεύοντας στο Νεπάλ’, στην πάνω αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, το απόγευμα στις 19:00 μ.μ., όπου όσοι την παρακολούθησαν έζησαν τις εμπειρίες των συναδέλφων ορειβατών, στα μεγαλοπρεπή Ιμαλάϊα και ξεναγήθηκαν στον πολιτισμό και την αρχι-τεκτονική των χαμογελαστών κατοίκων του Νεπάλ!

Ο ορεινός όγκος της Ανναπούρνα βρίσκεται στο βόρειο-κεντρικό Νεπάλ, και είναι τμήμα της οροσειράς των Ιμαλάϊων. Η ψηλότερη κορυφή στην περιοχή είναι η Ανναπούρνα Ι, με ύψος 8.093 μέτρα, η οποία είναι και η 10η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο, περιμετρικά δε του ορεινού αυτού συγκροτήματος βρίσκεται μία από τις πιο γνωστές και όμορφες πεζοπορικές διαδρομές στον κόσμο, ‘Ο γύρος της Ανναπούρνα’. Η διαδρομή, συνολικού μήκους 211 Km, χαρακτηρίζεται από συνεχείς εναλλαγές στο τοπίο (από σχεδόν τροπικό έως αλπικό), καθώς ξεκινάει από υψόμετρο 820 μέτρων και φτάνει μέχρι τα 5.416 μέτρα, στο πέρασμα Thorung La.

Στις 26 Οκτωβρίου 2014 δωδεκαμελής ομάδα του Ε.Ο.Σ. Χανίων αναχώρησε από τα Χανιά με προορισμό το Νεπάλ. Η ομάδα πραγματοποίησε τον γύρο της Ανναπούρνα, χωρίς την βοήθεια οδηγών-αχθοφόρων, με διαμονή σε tea houses (καταλύματα για φαγητό και ύπνο), στα διάφορα χωριά της διαδρομής και επέστρεψε στα Χανιά στα τέλη Νοεμβρίου του 2014.