Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στις 12 και 13 Σεπ-τεμβρίου 2015 διοργανώνει την 35η Παγκρήτια Ορειβα-τική Συγκέντρωση των Συλλόγων της Κρήτης, παράλληλα με τον εορτασμό των 85 χρόνων ζωής και δράσης του, από την ίδρυση του το 1930. Η συμμετοχή όλων θα είναι μεγάλη τιμή για μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην επαρχία Αποκορώνου του νομού Χανίων, πάνω από το γραφικό ορεινό χωριό Καρές, στην τοποθεσία Γούρνες, υψ. 1.150 μέτρα, όπου θα ανέβουμε το Σάββατο 12/09 το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε, ενώ την Κυριακή 13/09 το πρωί, θα ακολουθήσουμε εύκολη ανηφορική στράτα, για να ανέβουμε στην κορυφή Βαρσάμου, υψ. 1.554 μέτρα, από όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα προς τα Λευκά Όρη και το οροπέδιο των Γουρνών και προς όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας. Η διάρκεια συνολικά των πεζοποριών θα είναι περίπου 6 με 7 ώρες.

Η κατασκήνωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις Γούρνες Λευκών Ορέων, υψ. 1.150 μέτρα, όπου θα προσφερθεί και παραδοσιακό κέρασμα - δείπνο σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου. Επίσης στην εκδήλωση αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι συνδιοργανωτής και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ε.Ε.Σ. θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους σε τέτοιες διοργανώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι χάρτες της περιο-χής είναι διαθέσιμα με ένα κλικ παρακάτω: Πρόγραμμα εκδήλωσηςΧάρτης περιοχής από GoogleΥψομετρικός χάρτης διαδρομής Καρές - Γούρνες.