Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τετραήμερη εξόρμηση, στην διάρκεια της οποίας συμμετείχε στην 75η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρω-ση, την οποία διοργάνωσε ο Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, σε συνδιορ-γάνωση με την Ε.Ο.Ο.Α., στην οροσειρά του Πάρνωνα, στην κορυφή Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιον, υψ. 1.935 μ., στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, στις 18 και 19 Ιου-λίου 2015. Η ομάδα που συμμετείχε, περιελαμβάνε μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους.

Η εκδήλωση έδωσε μία ευκαιρία συνάντησης ορειβατών και πεζοπόρων, όλων των ηλικιών, στα μονοπάτια του Πάρνωνα, οι οποίοι συμμετείχαν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει τους φίλους του βουνού και της ορει-νής φύσης, από όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη εκδήλωση της συνάντησης έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην τοποθεσία Αρνόμουσγα, υψ. 1.420 μ., πλησίον του Ορειβατικού Καταφυγίου Πάρνωνα «Γεώργιος Παπαθεοδώρου», πάνω από το χωριό Βαμβακού Λακωνίας. Οι συμμετέχοντες ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση, αλλά και την εμπειρία τους, την Κυριακή το πρωί, πραγματοποιήσαν ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή Μεγάλη Τούρλα και στη συνέχεια κατέβηκαν στο οροπέδιο Κάμπος, όπου έγινε η κεντρική τελετή της Π.Ο.Σ..

Η εξόρμηση του Συλλόγου, μετά το πέρας των εκδηλώσεων της 75ης Π.Ο.Σ., συνεχίστηκε για δύο ημέρες, με περιήγηση και εύκολες πεζοπορίες στην ορεινή Αρκαδία, έχοντας σαν βάση το πανέμορφο πετρόχτιστο ορεινό χωριό Καστάνιτσα, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων, στις παρυφές του Πάρνωνα, πνιγμένο στα έλατα και στις καστανιές.