Χορηγοί:

biblio_plimaki.jpgΤο νέο βιβλίο του επίτιμου προέδρου του Ε.Ο.Σ. Χανίων, Αντώνη Πλυμάκη, κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι αφιερωμένο στους πρωτοπόρους ορειβάτες των βουνών της Κρήτης. Σ’ αυτούς που από το 1930 ή και πολύ πριν την ίδρυση του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων ένιωσαν το αγνό κάλεσμα των βουνών μας. Αντλεί το περιεχόμενό του κυρίως από το ημερολόγιο εκδρομών του Συλλόγου (1930-1940) και περιλαμβάνει 100 φωτογραφίες και παλιότερα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει ο κ. Αντώνης Πλυμάκης στην εισαγωγή του βιβλίου: ”το βιβλίο τούτο είναι αφιερωμένο στους πρωτοπόρους, σ’ εκείνους που δεν λογάριασαν τις κακοτοπιές, τα τελείως άγνωστα και επικίνδυνα περάσματα, τις ειρωνείες των καμπιτών. Οπλισμένοι με την απέραντη αγάπη τους για το βουνό και τη βαθειά τους πίστη στην αγνή ορειβατική ιδεολογία, βαδίζοντας σε άγνωστους τόπους και με πρωτόγονα εφόδια, άνοιξαν τα κακοτράχαλα και ανηφορικά μονοπάτια που εμείς κατόπιν ακολουθήσαμε”.

Την δαπάνη της εκτύπωσης του, ανέλαβε ο κ. Χρήστος Χουλιόπουλος, μέλος του Δ.Σ., ο οποίος έχει χρηματίσει για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου και είναι από τους πρώτους συνοδοιπόρους του Αντώνη Πλυμάκη. Το βιβλίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Συλλόγου ή από τον ίδιο τον συγγραφέα.