Χορηγοί:

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων συμμετείχε στην 70η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση, η οποία πραγματο-ποιήθηκε στην οροσειρά του Ολύμπου, στην Θεσσαλία, στις 17 και 18 Ιουλίου 2010. Η φετινή εκδήλωση διοργανώθηκε στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας- Αναρρίχησης από κοινού με τον Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου και τον Σ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης.

 Τα μονοπάτια στον Εθνικό Δρυμό του Όλυμπου γέμισαν από πεζοπόρους και ορειβάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ετήσια αυτή γιορτή, που συγκεντρώνει από όλη την Ελλάδα τους φίλους του βουνού και της ορεινής φύσης. Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων διοργάνωσε τετραήμερη εκδρομή και συμμετείχε με πολυμελή ομάδα, η οποία περιελάμβανε μέλη του, καθώς και μεγάλα παιδιά και εφήβους. Η αναχώρηση έγινε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 το βράδυ και η επιστροφή την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 το βράδυ. Η ανάβαση ξεκίνησε από τα Πριόνια Λιτοχώρου, έγιναν μία διανυκτέρευση στο καταφύγιο 'Σπήλιος Αγαπητός' της Ε.Ο.Ο.Α. το οποίο διαχειρίζεται η φιλόξενη οικογένεια του Κώστα Ζολώτα και μία διανυκτέρευση σε αντίσκηνα στο οροπέδιο των Μουσών.

 

 Οι συμετέχοντες πραγματοποίησαν αναβάσεις στις κορυφές Τούμπα, υψ. 2.796 μέτρα και Προφήτης Ηλίας, υψ. 2.803 μέτρα, όπου έγινε και η κεντρική εκδήλωση της συγκέντρωσης. Η κατάβαση από το βουνό έγινε από το πέρασμα του Λαιμού και την Πετρόστρουγγα, στην τοποθεσία Γκορτσιά, που βρίσκεται στον δρόμο για το Λιτόχωρο. Έτσι η ομάδα του Συλλόγου ολοκλήρωσε μέσα σε τρεις ημέρες την διάσχιση του βασικού πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.