Χορηγοί:

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής και δράσης, από την ίδρυση του το 1930. Με την ευκαιρία του εορτασμού αυτού, έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις, δράσεις και προτάσεις, κάποιες από τις οποίες έγιναν, και άλλες που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2010. Στα πλαίσια αυτών των επετειακών δράσεων ο Σύλλογος προχώρησε στην έκδοση αναμνηστικού - επετειακού γραμματόσημου πανελλήνιας κυκλοφορίας σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

 Το γραμματόσημο αυτό έχει το λογότυπο του Ε.Ο.Σ. Χανίων, το χαρακτηριστικό δηλαδή έμβλημα του, ανασχεδιασμένο με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις, πάνω σε φόντο από φωτογραφίες με τα Λευκά Όρη. Οι εργασίες δημιουργίας του γραμματοσήμου ολοκληρώ-θηκαν σε συνεργασία με την υπεύθυνη πωλήσεων των ΕΛ. ΤΑ. κ. Γεωργία Καλλιγέρη. Το γραμματόσημο εκδόθηκε σε τρεις χιλιάδες αντίτυπα, σε πανελλήνια κυκλοφορία και είναι αξίας 0,58 λεπτά του Ευρώ. 

 Το γραμματόσημο είναι έτοιμο και διατίθεται από τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η επίσημη παρουσίαση του έγινε σε ξεχωριστή εκδήλωση κατά την διάρκεια της έκθεσης φωτογραφιών παλαιών και νέων, η οποία διοργανώθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Με-σογείου, με την ευκαιρία εορτασμού των 80 χρόνων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Η δράση αυτή του Συλλόγου υποστηρίζεται από το Ε.Β.Ε. Χανίων με μία σημαντική χορηγία, ενώ ο Σύλλογος διαθέτει το υπόλοιπο μεγάλο μέρος για την δαπάνη έκδοσης του γραμματοσήμου.