Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run) την Κυ-ριακή 20 Μαΐου 2012. Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέ-ων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκο-σμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημό-τητα, φιλοξενήσε την διοργάνωση αυτή. Η διαδρομή που ακολούθησε ο αγώνας εφέτος ήταν περίπου 17,6 χι-λιόμετρα, και ήταν τοποθεσία Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο, όπου έγινε ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες έτρεξαν σε αυτήν την διαδρομή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονο-πάτια του Εθνικού Δρυμού.

Τα αποτελέσματα του αγώνα έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμα στην καταχώρηση της ιστοσελίδας του Συλ-λόγου με τίτλο: 'Ορεινός Αγώνας "Σαμαριά"'

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού υποστηρίξαν την προσπάθεια αυτή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς. Οι μεγάλοι χορηγοί της φετινής διοργάνωσης και φέτος ήταν η επιχείρηση 'KARISTIANIS - Outdoor Apparel & Footwear Co.' με τις εταιρείες THE NORTH FACE, TEVA, SALOMON, NEW BALANCE και COLUMBIA τις οποίες αντιπροσωπεύει.

Το ενημερωτικό δελτίο και άλλα χρήσιμα για την διορ-γάνωση είναι διαθέσιμα με ένα κλικ εδώ:
Περιγραφή και λοιπές πληροφορίες
Κανόνες κ.λ.π.
Διαδικασία εγγραφής
Δήλωση συμμετοχής
Χρήσιμες πληροφορίες