Χορηγοί:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πολύ κόσμου, την εκδήλωση στη μνήμη του Αντώνη Γαμπά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στις 19:30 μ.μ., σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον θάνατο του.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1982 ο εκλεκτός Χανιώτης Αντώνης Γαμπάς απεβίωσε. Αιώνια χαμογελαστός, άκακος, πρόθυμος πάντα να βοηθήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον του τις ζητούσε. Χαρισματικός στην παρέα, άνθρωπος του μεροκάματου, μα κουβαρ-ντάς. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην κοινωνία των Χανίων, για αυτό είχε εκλεγεί τέσσερεις συνεχόμενες τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Ο Ορειβατικός Σύλ-λογος Χανίων 30 χρόνια μετά τον θάνατο του Αντώνη Γαμπά, τιμώντας τη μνήμη του, αλλά και τη μεγάλη προσφορά του στον Σύλλογο, στον οποίο διετέλεσε 14 χρόνια πρόεδρος, έκανε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση για να θυμίσει στους παλιούς Χανιώτες και να γνωρίσει στους νεότερους, τη δραστήρια αυτή μορφή της πόλης μας.  

Η εκδήλωση αυτή συνέδεσε τη γενιά των βετεράνων του Ορειβατικού, με τους νέους συνεχιστές της αδιάκοπης ανοδικής πορείας του Συλλόγου. Για τον παραπάνω λόγο, εκτός από τις ψηφιοποιημένες ιστορικές φωτογρα-φίες με τον Γαμπά και τους άλλους συνοδοιπόρους του, δεκάδες χρόνια πριν, που προβληθήκαν, έγινε και προβο-λή 15λεπτου ντοκιμαντέρ από τη διάσχιση των Λευκών Ορέων από 2 Γάλλους και 2 Έλληνες χιονοδρόμους του ορειβατικού σκι, τον Μάρτιο του 2011. Στην διάσχιση αυτή, βοήθησαν πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου και την κινηματογράφηση έκανε με εξαιρετικό τρόπο ο Χρήστος Τσούτσιας. Η διάρκεια της εκδήλωσης ήταν περίπου μιάμιση ώρα.