Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής και δράσης, από την ίδρυση του το 1930. Στα πλαίσια των δράσεων που γίνονται μέσα στο 2010, με την ευκαιρία του εορτασμού αυτού, διοργάνωσε Πανελλήνια Αναρ-ριχητική Συνάντηση – Φεστιβάλ στο φαράγγι του Θερίσσου από τις 28 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2010.

 

Η διοργάνωση αυτή είχε ξεκινήσει να προετοιμάζεται εδώ και ένα χρόνο, με την βοήθεια των έμπειρων αναρριχητών μας, οι οποίοι έχουν χαράξει και ασφαλίσει περισσότερες από 100 νέες διαδρομές στα βράχια και τις ορθοπλαγιές στην περιοχή του φαραγγιού. Ο Σύλλογος κάλυψε τη σοβαρή δαπάνη για την αγορά των υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία αυτών των νέων αναρριχητικών διαδρομών. Στα μονοπάτια που οδηγούν στην βάση των αναρριχητικών διαδρομών έγιναν εργασίες βελτιώσεις, ενώ ολοκληρώθηκε και η συμπλήρωση νέων ασφαλειών, σε παλαιότερα ανοιγμένες διαδρομές στην ίδια περιοχή, έτσι ώστε οι αναρριχητές να έχουν περισσότερες επιλογές στα πεδία.

Οι συμμετέχοντες διέμεναν στο Camping Ηania στους Αγίους Αποστόλους και από εκεί με μισθωμένο λεωφορείο πηγαίνανε κάθε πρωί στο Θέρισσο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στο φαράγγι Θερίσσου, όπου οι αναρριχητικές διαδρομές είναι συγκεντρωμένες σε όλο σχεδόν το φαράγγι, μέχρι και λίγο πριν το χωριό. Εξαίρεση αποτέλεσε το πεδίο της Ζούρβας, όπου το συναντάμε στο δρόμο φεύγοντας από το χωριό, κινούμενοι προς το χωριό Μεσκλά.

Το ενημερωτικό δελτίο της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα με ένα κλικ παρακάτω:

Ενημερωτικό δελτίο